TEXIELSOORTEN

Voor de productie van schoenen, pantoffels en sandalen wordt door Birkenstock tevens gebruik gemaakt van verschillende textielsoorten die lang meegaan, goed door de huid worden verdragen en zorgen voor een aangenaam voetklimaat.

CANVAS/LINNEN

Linnen behoort tot de zeer robuuste textielsoorten die van oudsher worden gebruikt voor kleding die zeer intensief wordt gebruikt. Linnen stoffen van natuurlijk geweven katoen worden op milieuvriendelijke wijze in europa geproduceerd. Linnen heeft zeer goede ademende en verkoelende eigenschappen en voert vocht af.

MICROVEZELS (VEGAN)

Microvezelweefsel is een huidvriendelijk materiaal dat zacht, maar desondanks scheurvrij is. Voor het schoonmaken volstaat slechts een vochtige doek. Het materiaal is vrij van dierlijke materialen en wordt vaak toegepast voor de veganistische modellen. De kleurrijke designs die met microvezels gerealiseerd kunnen worden zijn vrijwel eindeloos. Het materiaal bevordert de luchtcirculatie in de schoen en voert vocht af.

WOLVILT

Wilvilt behoort tot de oudste textielmaterialen ter wereld. Het materiaal wordt voornamelijk gebruikt als bovenmateriaal voor huisschoenen, zoals pantoffels. Wolvilt absorbeert vocht, zorgt voor een prettige luchtcirculatie rond de voeten en creëert een uitstekende warmtebuffer. Het natuurlijke materiaal wordt in Europa gemaakt van zuivere schaapswol.