GA VOOR DE BESTE PASVORM

Bij Birkenstock weten wij hoe belangrijk de perfecte pasvorm is voor een gezonde looppas. Schoenen met een verkeerde pasvorm kunnen voor blijvende voetklachten zorgen. Dit wil je natuurlijk voorkomen. Weet je niet zeker welke maat of breedte je moet kiezen? Wij helpen je graag verder bij het vinden van de pasvorm van je volgende paar Birkenstocks.

WELKE MAAT MOET IK KIEZEN?

voeten opmetenWelke maat Birkenstock je moet kiezen is heel eenvoudig zelf te berekenen. Het enige wat je nodig hebt is een meetlint en onze Birkenstock maattabel. Het werkt als volgt:

  • Plaats je voeten recht op de vloer, eventueel tegen een muur aan
  • Meet eerst de lengte van je voet op, van de hiel tot de grote teen (of langste teen)
  • Zit je tussen twee getallen in? Kies dan de grootste, omdat je voeten na belasting altijd iets uitzetten.
  • Ga vervolgens op het meetlint staan
  • Meet de breedte van je voet op het breedste punt van de binnenkant naar de buitenkant
  • Vergelijk je uitkomst met de maattabel

REGULAR OF NARROW FIT?

Geen mens heeft dezelfde voet. Daarom is het Birkenstock voetbed in twee breedtematen verkrijgbaar. De regular-fit voor normale tot stevige voeten en de narrow-fit voor smalle tot slanke voeten. Door het kiezen van de juiste breedte ervaar je optimaal draagcomfort. De juiste pasvorm houdt je voet op zijn plaatst en voorkomt afgeknelde, pijnlijke voeten of ergere voetklachten. Je kunt de breedtemaat van een Birkenstock herkennen aan het voetsymbooltje op het voetbed. Het regular voetbed is te herkennen aan  het niet ingekleurde voetsymbool en het narrow voetbed is te herkennen aan het ingekleurde voetsymbool .

STEL JE BIRKENSTOCKS GOED IN

HAAL ZE UIT DE VERPAKKING

Gefeliciteerd, je Birkenstocks zijn binnen! Haal je nieuwe favorieten snel uit de schoenendoos en open eerst alle banden.

PLAATS JE VOETEN ERIN

Plaats je voeten in het voetbed, maar sluit de banden nog niet. Je herkent de juiste pasvorm als er rondom de hiel en de tenen een paar millimeter ruimte overblijft. Daarnaast moeten je voeten comfortabel in de voetbedvorm passen en niet op de rand steunen.

SLUIT DE BANDEN

Vervolgens sluit je de banden. Deze moeten aansluiten op de voet, maar niet te strak en de voeten afknellen. Bij modellen met hielriem moet je erop letten dat de hielriem niet te strak is aangetrokken, omdat de voet anders te ver naar voren wordt geschoven.

STEL DE BANDEN IN

Test of de pasvorm goed is en of de banden goed zijn ingesteld door een paar passen te lopen. Als de banden de voet afknellen of te los zitten, verstel ze dan. Als je voeten zich tijdens het lopen vrij kunnen bewegen en niet tegen de rand van het voetbed stoten, zitten ze perfect.

GOED INLOPEN

De laatste stap op deze pagina zijn de eerste stappen met je nieuwe Birkenstocks. Het is meteen een heel belangrijke, want zoals alle schoenen moeten ook Birkenstocks goed ingelopen worden. Wij adviseren je om je nieuwe schoenen, slippers, sandalen of muilen in het begin niet langer dan een paar uur achtereen te dragen. Zo kun je voeten wennen aan het voetbed. Draag ze daarna steeds iets langer, totdat je nieuwe Birkentocks heerlijk comfortabel aanvoelen en je ze het liefst niet meer wilt uittrekken.