Retourformulier

Zichttermijn

Heb je online een of meerdere artikelen bij ons besteld, dan heb je recht op een wettelijke zichttermijn van 14 (veertien) dagen. Ben je niet tevreden met een artikel, dan kun je deze binnen 14 dagen na ontvangst, in originele conditie aan ons retourneren. Dit houdt in dat het artikel niet beschadigd, vuil, gewassen of zichtbaar gedragen is. De artikelen mogen uitsluitend samen met de originele verpakking en labels geretourneerd worden, indien redelijkerwijs mogelijk. Laat ons wel even weten dat het om een retour gaat, bij voorkeur middels het meegeleverde retour formulier (op de achterzijde van de pakbon).

Hoe kan ik retourneren?

Het retourformulier dient zo volledig mogelijk ingevuld meegezonden te worden. De kosten voor retourneren zijn voor de klant. Retourzendingen dienen dan ook voldoende gefrankeerd te worden.

Indien het artikel / de artikelen door jouw eigen toedoen beschadigd of vuil zijn of na de gestelde retourtermijn worden geretourneerd, dan kunnen wij hiervoor kosten inhouden.

Artikel ruilen?

Als je graag een artikel wilt ruilen voor een andere maat, kleur of model, dan adviseren we je om het artikel welke je wilt ruilen te retourneren en een nieuwe bestelling te plaatsen met het juiste artikel. De kosten voor het aankoopbedrag van het geretourneerde artikel zullen, mits ongeschonden, zo spoedig mogelijk teruggestort worden. Retourkosten zijn voor eigen rekening.

In de winkel gekochte artikelen kunnen niet via ons geretourneerd worden. Wil je een in de winkel gekocht paar schoenen ruilen of retourneren, dan adviseren wij om hiermee terug te gaan naar de winkel waar je ze hebt gekocht.

Beschadigd of verkeerd artikel ontvangen

Als je een beschadigd of verkeerd artikel geleverd krijgt, neem dan zo spoedig mogelijk na ontvangst contact met ons op. Het beschadigde of verkeerd geleverde artikel kan dan aan ons geretourneerd worden. Wij zullen zorgen dat je dan zo snel mogelijk het juiste artikel alsnog geleverd krijgt.

Terugbetaling

Nadat wij het artikel/de artikelen in goede orde hebben ontvangen, zal onze administratie haar uiterste best doen om de terugbetaling van de retourzending zo spoedig mogelijk te verwerken. Je mag ervan uitgaan dat het door ons verschuldigde bedrag binnen 14 dagen teruggestort wordt op je rekening.

Retourkosten

Mocht je iets willen retourneren, dan zijn de kosten voor rekening van de klant. Naar verwachting zijn de kosten hiervoor € 6,50. Voor exacte en de meest actuele bedragen en voor de dichtstbijzijnde DHL locatie, verwijzen we je graag naar de website van DHL. Wil je de retourzending met een andere vervoerder dan DHL aan ons retourneren, raadpleeg dan de website van de betreffende vervoerder voor de verwachte retourkosten en het dichtstbijzijnde inleverpunt.

Retouradres en contactgegevens

Retouren Birkenstock
Hanzepoort 26
7575 DA Oldenzaal